Meest gemaakte fouten tijdens het opspuiten van deo

Iedereen gebruikt wel is deo. Bijvoorbeeld nadat je onder de douchen vandaan komt of wanneer je net een work-out hebt gedaan. Maar gebruik je je deo wel goed en wat zijn nou echt de grootste struggles? 

Deodorant gebruiken op een natte huid 

Als je dagelijks gebruikt maakt van deo na het douchen kun je dat het beste doen als je huid helemaal droog is. Als je net uit de douche komt of je bent al zweterig, dan werkt de deo een stuk minder goed. 

Deo opspuiten na het scheren 

Deo opspuiten nadat je net je oksels hebt geschoren is niet zo’n goed idee. Dit doet namelijk best pijn. Vooral sprays die alcohol bevatten kunnen voor een brandend effect zorgen. Sprays die alcohol bevatten kunnen ook voor geïrriteerde oksels en andere problemen zorgen.  

Meerder lagen deo spuiten 

Een dubbele laag mascara op crème opdoen kan makkelijk. Om dit met deodorant te doen is niet zo slim. Door een extra laag deo op te spuiten ga je niet opeens minder zweten of stinken. Eén laag deo opdoen is dus genoeg. 

De verkeerde deodorant gebruiken 

Je hebt anti-transparant, de gewone deo-spray, en anti-perspirant, je weet wel die Odorex-dingen. De gewone deo voorkomt nare luchtjes, terwijl anti-perspirant het hele zweetproces tegengaat. 

Vlekken door het gebruiken van deo 

Als je deo gebruikt, kun je nog wel is vlekken in je kleding krijgen. Dit gebeurt vooral als je gebruik maakt van een spuit deo. Vooral deo’s met aluminium veroorzaken van die gelige vlekken op je kleding.   

Sharing is caring