Vier manieren om je energielevel te verhogen

Voel je je de laatste tijd niet wakker en energieloos? Je bent niet de enige, veel mensen hebben een uitgeput en vermoeid gevoel, maar gelukkig zijn er veel manieren om je energielevel te verhogen. Lees ze hier! 

Suiker 

Na een goede energieboost van suiker ligt al snel een dip op de loer. De reden hiervan is omdat voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte een scherpe piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Gevolgd door een grote daling doordat je lichaam een grote hoeveelheid insuline afgeeft om al het suiker naar je cellen te vervoeren. Vervang deze producten met toegevoegde suikers voor gedroogd fruit of verse bessen. Hetzelfde geldt voor cafeïne. 

Hydrateren  

Iedereen weet dat het belangrijk is om voldoende te drinken, maar het is ook belangrijk om je energielevel op peil te houden. Want uitdroging kan een enorm effect hebben op je stemming, energieniveau en hersenfunctie. ’s Nachts verlies je veel vocht dus dan is het belangrijk dat je de volgende ochtend je lichaam goed laat hydrateren. Het water in de ochtend zorgt dat eventuele afvalstoffen versneld worden afgevoerd. En je krijgt er natuurlijk energie van.  

Goed slapen 

Het is belangrijk dat je minstens een uur voor het slapen gaan niet meer op een scherm kijkt. Het is inderdaad super lastig, maar je gaat er wel beter van beter slapen. Het blauwe licht van je schermen remt namelijk de aanmaak van melatonine. Melatonine is het hormoon dat je slaapwaakritme reguleert en zorgt dat je moe wordt.  

Opladen  

Voor een goed energielevel is het belangrijk dat je tijd maakt voor ontspanning. Door ontspanning bescherm je je energieniveau en verbeter je je focus en productiviteit. Je hebt ontspanning nodig om op te laden, zodat je daarna weer verder je ding kan doen. Dit kan door middel van meditatie wat ongeveer 10 minuten duurt, een wandeling van ongeveer 20 minuten of gewoon lekker op de bank een boek lezen of muziek luisteren.  

Sharing is caring