De kracht van een bedankje krijgen

Als kind heb je aangeleerd gekregen dat je dankjewel moet zeggen wanneer je iets hebt gekregen of wanneer je als kind hebt mogen spelen bij je vriendje of vriendinnetje. Het zeggen van dankjewel wordt veel meer gewaardeerd dan dat je zou denken. Ben je benieuwd naar de kracht van een bedankje? Lees dan snel verder. 

Bijna niemand zegt meer dankjewel 

En wat zeg je dan?….. We herkennen dit allemaal wel. Als er iemand iets voor je doet is het vanzelfsprekend dat je dankjewel zegt, maar zo vanzelfsprekend is dat niet meer. Als iemand iets kleins voor je doet zou je denken dat je automatisch dankjewel zegt, maar helaas gebeurt dat niet altijd.  

Het zeggen van dankjewel is een manier om gelukkig te zijn 

Het laten zien dat je dankbaar bent is heel goed voor je als mens zijnde. Het is niet alleen geestelijk goed voor je, maar ook fysiek. Het zeggen van dankjewel is een manier om gelukkig te zijn. Maar het zorgt er ook voor dat je minder stress hebt, dat er een kleinere kans is om in een depressie te raken en het zorgt ervoor dat je beter kan slapen.  

Het geeft positieve gevoelens 

Wanneer je een bedankje krijgt wekt dat positieve gevoelens bij je op. Als je een bedankje ontvangt voel je je gelukkiger dan wanneer je van iemand verwacht dat hij of zij dankjewel zegt. Wanneer je je dankbaarheid laat zien zorgt dat voor meer geluksgevoel zowel, bij jou als je het bedankje geeft, als degene die het bedankje krijgt.  

Wat houdt mensen tegen? 

Mensen die dankjewel willen zeggen denken dat de ontvangers het zien als iets onechts of dat ze zich ongemakkelijk zouden voelen na een bedankje. Maar dit is allemaal niet zo. Het ontvangen van een bedankje doet de mens juist goed. Heb je twijfels om iemand te bedanken doe het maar gewoon. Het kost je namelijk geen tijd en de ontvanger gaat zich gelukkig voelen na een bedankje. 

Het geven van een bedankje doet iedereen ontzettend goed. Het geeft je namelijk het gevoel van waardering en erkenning. Je geeft makkelijk een bedankje zonder dat het je tijd kost. 

Sharing is caring