De beste voeding tegen een kater

Veel mensen voelen zich na een avondje stappen erg misselijk, lichtgevoelig en krijgen hoofdpijn. Dit heeft allemaal te maken met het hebben van een kater. Maar wat kan je het beste eten om een kater tegen te gaan? Lees het hier! 

Water  

Het belangrijkste is als je wakker wordt met hoofdpijn om water te drinken. De alcohol zorgt er namelijk voor dat je vocht tekortkomt en daarom is het nodig om dit zo snel mogelijk weer aan te vullen. Je lichaam haalt namelijk vocht uit andere delen van je lichaam, zoals je hersenen.  

Koffie 

Veel mensen denken dat als je koffie drinkt, dat het je hoofdpijn kan verergeren omdat er cafeïne inzit. Maar als je dagelijks een bakje koffie drinkt kun je maar beter deze gewoonte voortzetten. De vloeistof in koffie kan je lichaam namelijk helpen met hydrateren en geeft je veel meer energie 

Eieren 

Een lekker eitje als ontbijt is goed voor de kater. Eieren zitten namelijk boordevol hardwerkende aminozuren zoals taurine en cysteïne. Taurine verhoogt je leverfunctie en zorgt ervoor dat je minder kans krijgt op een leveraandoening door alcohol. Cysteïne breekt de stoffen af die vrijkomen bij de lever na het drinken, waardoor je later op de dag minder hoofdpijn zult krijgen.  

Bananen en bladggroenten 

Bananen en bladgroenten bevatten een goede bron van kalium. Dit is een belangrijke vitamine die vaak wordt uitgeput als gevolg van een vochttekort door alcoholische drankjes. Het is dus goed om het kalium gehalte aan te vullen.  

Havermout  

Als je je in de ochtend niet erg stabiel voelt en een beetje duizelig bent. Zorg dan dat je wat havermout binnenkrijgt. Een hete kom havermout bevat essentiële voedingsstoffen zoals calcium, magnesium, ijzer en Vitamine B. De havermout houdt je bloedsuikerspiegel in balans, zodat je meer energie zult krijgen en het helpt ook met het neutraliseren van zuren in je lichaam.  

Sharing is caring