6 groenten voor een stralende huid

Een gezonde huid komt van binnenuit. Wat je eet heeft dan ook een effect op hoe je huid oogt. Wil je een stralende huid eet dan wat vaker deze groenten! 

Boerenkool 

Een echte superfood van eigen bodem. Deze groene groenten zit vol met vitamine k. Deze vitamine zorgt voor sterke botten en een gezonde stralende huid. Niet gek dat iedereen dus zo gek is op boerenkool. Deze superfood kan je dan ook makkelijk toevoegen aan een salade of smoothie. 

Basilicum 

Heerlijk in combinatie met mozzarella en tomaat. Basilicum is dan ook erg veelzijdig als het gaat om je huid. Het bevat zink, vitamine A en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor een stralende, heldere en gezonde huid. Ook zitten er veel antioxidanten in die ervoor zorgen dat de groei van bacteriën wordt geremd.   

Spinazie 

Groene bladgroenten zijn goed voor je gezondheid, dat is wel algemeen bekend. Slaap je een keer niet zo goed? Een handje spinazie gaat rode en vermoeide ogen tegen. Net alsof je een schoonheidsslaapje gedaan hebt. Dat wil je natuurlijk. Spinazie is rijk aan ijzer. Dit mineraal ondersteund de huid en zorgt voor een gevoede en gehydrateerde huid van binnenuit.  

Rode paprika 

Wist je dat paprika meer vitamine c bevat dan een sinaasappel. Dit is dan ook de beste bron voor je dagelijkse vitamine c boost. Het zorgt ervoor dat de aanmaak van witte bloedcellen wordt bevorderd en bestrijd bacteriën. Je huid is ook erg blij met deze vitamines. Het zorgt er namelijk voor dat je meer collageen aan gaat maken. Hierdoor kan je de huid zo lang mogelijk rimpel-vrij houden, wie wil dat nou niet. 

Bieten 

Bieten staan bekend als een echte ‘beautyfood’. Deze rode vitaminebommen reinigen de huid van binnenuit. Het zorgt voor een rustige huid, vermindert onzuiverheden en vermindert de zichtbare fijne lijntjes.  

Avocado 

Avocado’s bevatten vitamine B6, C en K. Zo worden ook vitamines als vitamine A en E beter opgenomen als je ze eet in combinatie met gezonde vetten. Avocado bevordert dus ook de vitamine opname. Een echt krachtpatser dus.  

Sharing is caring