Waarom je havermout zou moeten eten

Havermout is superlekker, makkelijk en supergezond. Maar wat zijn nou echt de voordelen van havermout en waarom eten zo veel mensen het eeuwenoude product? 

Havermout houdt je slank 

We beginnen gelijk met een groot voordeel! Havermout houdt je namelijk slank. Door het zetmeel in de haver verteert havermout langzaam. Dit helpt je bloedsuikerspiegel langer op peil te houden. Je hebt namelijk langer een vol gevoel waardoor je bloedsuiker voor een langere tijd stabiel blijft. Omdat je langer vol zit, heb je ook minder behoefte aan andere dingen.  

Havermout is goed voor je hart 

Havermout is goed om je hart en bloedvaten te ontlasten. Uit onderzoek blijkt dat havermout een speciale vezel bevat die beta glucan heet. Deze vezel geeft een positief effect op de cholesterol. Let er wel even op dat de stoffen in havermout beter werken als je ze in combinatie eet of drinkt met vitamine C 

Havermout is glutenvrij 

Mensen met een glutenallergie goed nieuws! Havermout is namelijk van nature glutenvrij. Een lekkere en makkelijke ontbijtoptie dus. Let er wel even op als je deze granen koopt of de gewone havermout niet besmet is met tarwe, gerst en rogge tijdens de oogst, het transport, de opslag of in de bakkerij. Koop dus een product met een glutenvrij-keurmerk. 

Meer energie door havermout 

Haver is een eeuwenoud product dat gebruikt werd als voer voor de paarden. Zo aten de boeren die wat minder geld hadden ook haver. Soms werd er wel drie keer per dag haver gegeten. Hierdoor waren de boeren fit en sterk. Echt krachtvoer dus. Nog steeds is het een krachtige energiebron die we goed kunnen gebruiken.  

Havermout is goedkoop 

Heb je wat minder geld te besteden? Dan is havermout jouw vriend! Bij een supermarkt kan je een pak havermout voor minder dan 50 cent kopen. Heb je geen budget om er lekkere dingen doorheen te doen? Geen probleem, qua voedingstoffen is de pap rijk genoeg. Als je toch nog wat extra geld te besteden hebt, meng het dan met rozijnen, noten, vers fruit, gedroogde zaden en pitten. 

Sharing is caring