Pretzels met basilicum

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 120 ml melk 
  • 120 ml water (op kamertemperatuur) 
  • 7 gr gist (gedroogd) 
  • 400 gr bloem 
  • 40 gr boter (ongezouten) 
  • 2 tl suiker 
  • 1 el zout 
  • 1 el olie 
  • 2 l water 
  • 25 gr baking soda 
  • 10 gr basilicum  
  • 1 el grof zeezout 

Bereidingswijze

Verwarm de melk totdat het lauw is. Meng het vervolgens samen met het lauwe water en gist in een kom. Dit laat je dan even voor 10 minuten staan. Vervolgens voeg je de bloem, 40 gr boter, suiker en het zout toe. Dit kneed je dan voor 5 tot 7 minuten totdat het een soepel deeg is. Snijd de basilicum fijn en voeg dat daarna toe aan het deeg. Zorg ervoor dat de basilicum goed verdeeld is.  

Als het deeg goed is haal je het uit de kom en doe je olijfolie in de kom. Zorg ervoor dat de kom goed bestreken is met olijfolie en leg daarna het deeg terug in de kom. Dek het deeg dan af en laat het op een warme plek voor 1 uur rijzen. In die tijd kan je natuurlijk even lekker een HIIT & Fit work-out doen.   

Als het deeg goed gerezen is verwarm je de oven voor op 230 graden. Pak het deeg erbij en rol het goed uit en deel je het in 8 stukjes. Maak er de vorm van een pretzel mee en breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg dan de baking soda toe en kook de pretzels voor 30 seconden en keer ze dan halverwege.  

Haal de pretzels er voorzichtig uit en leg ze op wat bakpapier. Bak de pretzels voor 12 tot 14 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn. Als ze uit de oven zijn besprenkel je ze met wat grof zout en serveren maar.  

Sharing is caring