Winterjeuk, hoe voorkom je het?

In de winter is de kans groot dat je last hebt van meer jeuk. Dit kan komen doordat je huid in de winter een stuk droger is. Er is niets vervelender dan een jeukende huid. Ben je benieuwd wat je ertegen kan doen om het te voorkomen? Lees dan snel verder. 

Probeer droge lucht te vermijden in je huis 

Wanneer het buiten koud is ben je snel geneigd om binnen lekker de verwarming aan te zetten, maar daardoor krijg je droge lucht in je huis. Het is daarom belangrijk dat je de verwarming niet al te hoog zet. Er zijn nog meer dingen die je kan doen om droge lucht te voorkomen. 

Zo kan je ervoor kiezen om een luchtbevochtiger aan te schaffen of je kan een bakje water aan je verwarming hangen. Dit helpt namelijk ook om die droge lucht uit je woning te vermijden.  

Geef je huidje wat extra aandacht 

Even lekker warm douchen, omdat je het de hele dag al zo koud hebt gehad, maar dat is dus niet zo’n goed idee. Dit komt omdat één van de dingen waar de jeuk erger van wordt is water. Zo zijn er meerdere dingen die je kan doen om je huid even extra aandacht te geven namelijk: 

  • Probeer niet teveel, maar ook niet te lang te douchen 
  • Ga niet al te warm douchen 
  • Maak gebruik van een zachte spons  
  • Ga niet wrijven, maar probeer te deppen 
  • Als je uit de douche komt breng dan een hydraterende crème aan op je huid 
  • Even een wat bruiner kleurtje in de winter klinkt als een leuk idee, maar probeer het zo min mogelijk te doen 

Bescherm je huid 

Wanneer het buiten koud is is het belangrijk dat je je goed aankleed. Zo kan je lekker warme kleding aantrekken, dikke sokken, warme handschoenen en een muts. Ook kan je gebruik maken van een beschermende crème.  

Het hebben van een jeukende huid is niet fijn en het liefst wil je de hele dag krabben, maar er zijn gelukkig een heleboel dingen die je kan doen om die jeuk te voorkomen.  

Sharing is caring