Fouten die je maakt bij het trainen van je billen

Veel sportende vrouwen zijn vaak hun billen aan het trainen, maar dit doet niet iedereen goed. Wij hebben voor jou de meest voorkomende fouten als het gaat over billen trainen. Lees het hier. 

Voeding  

Als je de spieren rondom je billen wilt laten groeien dan is alleen een gerichte training niet voldoende. Jouw spieren hebben namelijk de juiste voeding nodig om te kunnen groeien. Dit zijn niet alleen eiwitten, maar ook koolhydraten. Koolhydraten zijn vezels die energie leveren om een vurige billentraining door te komen. Wanneer je te weinig eet zal dus ook je spiermassa afnemen. Een calorietekort heeft namelijk niet alleen effect op je vetmassa, maar het snoept ook je spieren weg.  

Lichaamsgewicht 

De oefeningen die je doet met je lichaamsgewicht hebben veel voordelen. Je hebt er bijvoorbeeld geen sportschool voor nodig en meestal train je in één klap meerdere spiergroepen. Door je spieren stap voor stap meer te kunnen belasten, zal je met het zwaardere ijzerwerk aan de slag gaan. Door dit blijf je je spieren uitdagen en prikkelen, hierdoor kun je wel vooruitgang gaan zien. Zorg ervoor dat je alle oefeningen eerst goed beoefent met alleen je lichaamsgewicht, zodat je goed in vorm bent. Dit kan dan uiteindelijk blessures tegengaan.  

Oefeningen 

Als je doel is om meer spiermassa te kweken dan is de glute bridge een goede oefening die je kan uitoefenen. Andere oefeningen die je kunt toepassen voor mooiere en strakkere billen zijn: split squad, de deadlift, hip thrust en lunges. Of doe een lekkere billen & benen training met Alain op fitathome.nl.  

Sharing is caring