6 redenen waarom peterselie gezond is

Peterselie is meer dan alleen een smaakmaker. Zo heeft het namelijk ook positieve effecten op je gezondheid zolang je het met mate eet. Maar waarom kan peterselie een waardevolle toevoeging geven op je dieet en waarom is het beter als je het niet in grote hoeveelheden eet? Wij zochten het voor je uit! 

Peterselie werkt vocht afdrijvend 

Het kan goed zijn dat je lichaam vocht vasthoudt. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan spierbelasting door het sporten of een aankomende menstruatie. Zo kun je tijdens een dieet dat je volgt ook vocht vasthouden wat niet echt motivatie geeft. Neem om vocht af te nemen wat peterselie. De afvalstoffen worden beter afgevoerd en je merkt dat je dan meer zin krijgt om water te drinken.  

Peterselie werkt als haarversteviger 

Het kunt het aftreksel van peterselie gebruiken als haarversteviger. Koop een bosje peterselie, giet er kokend water overheen en laat het een nachtje staan. Was je haar de volgende dag en spoel je haar daarna na met deze natuurlijke lotion.  

Peterselie zorgt voor een frisse adem 

Ook al verzorg je je mond goed, dan kun je alsnog last krijgen van een slechte adem. Probeer dan dit eens! Eet een stukje peterselie en kijk of jij van die vieze smaak in je mond af komt. Peterselie bevat nogal wat chlorofyl. Dit is een stof met een antibacteriele werking. Deze gaat de verkeerde bacteriën in je mond tegen.  

Peterselie bevat folaat 

In peterselie zit folaat. Dit is een gemakkelijker opneembare variant van foliumzuur, die ook wel is wordt aangeduid als vitamine B11. Wil je graag kinderen? Dan is het belangrijk dat je over voldoende folaat beschikt. Folaat is namelijk belangrijk voor het vormen van een nieuw DNA. Dit is nodig voor de vorming van nieuwe cellen. Als je een tekort hebt aan folaat, dan is er een kans dat je een foetus hebt met een open ruggetje.  

Peterselie werkt ontstekingsremmend 

Peterselie bevat etherische oliën, met name apiol. Deze stof kan ontstekingsremmend werken. Het gevoel dat je denkt dat je verhoging hebt, maar de thermometer toch geen verhoging aangeeft? Je hebt dan waarschijnlijk een hele lichte ontsteking in je lichaam. Eet dan even wat vaker peterselie! Dit kan de ontsteking tegen gaan.  

Peterselie ondersteunt de spijsvertering 

Heb je last van je spijsvertering? Dan kun je prima wat peterselie nemen want dit ondersteunt het spijsverteringsproces. Uit onderzoek op proefdieren is gebleken dat peterselie een te hoge maagzuurproductie afremt en de kans op maagzweren afneemt. 

Sharing is caring