Redenen waarom jij een goed seksleven hebt

Iedereen zijn seksleven is anders. Maar doe je het wel vaak genoeg en hoe doen anderen? Dit zijn 5 redenen die bewijzen dat je een gezond seksleven hebt.  

Seks inplannen 

Af en toe je seks inplannen met je partner is helemaal niet gek. Het is hierbij wel belangrijk dat je dit niet te vaak gaat doen. Als je namelijk gewoon seks hebt op het moment dat het uitkomt en als je niet het gevoel hebt dat het moet, dan ben je veel gelukkiger. Wat je wel zelf hieraan kan doen is een goede situatie creëren door een leuke avond samen te plannen.  

Jullie zijn gelukkig samen 

Als je blij bent met je partner is er een grote kans dat jouw seksleven ook goed is. Er is namelijk een sterke relatie tussen hoe gelukkig je bent in je relatie en hoe gelukkig je bent met je seksleven. Ben je gelukkig met je partner? Dat is mooi want dit zorgt er al gelijk meer voor aantrekkingskracht. Dit zorgt weer voor een beter seksleven.  

Genieten 

Tijdens de seks genieten is erg belangrijk. Denk er dan ook zeker niet over hoe vaak je seks hebt en daadwerkelijk moet hebben. Geniet in het moment en focus je vooral lekker op jezelf. Het is belangrijk wat jij ervan vindt.  

Goed over jezelf denken 

Als je positief over jezelf denkt en over je lichaam, ben je ook gelijk gelukkiger in je seksleven. Dit komt omdat je anders tijdens de seks gaat nadenken over je onzekerheden. Op deze manier kan jij je ook minder openstellen naar je partner waar je seks mee hebt. Hierdoor wordt de seks voor beide minder leuk. Maar wat kun je doen om je meer zelfverzekerd te gaan voelen? Je kan beginnen met sporten. Sporten zorgt er namelijk voor dat je lekkerder in je vel gaat zitten en daardoor ook tijdens de seks zelfverzekerder bent.  

Nee zeggen tegen seks 

Nee zeggen tegen seks is gezond in een relatie. Je hebt gewoon niet altijd zin erin. Als je het iedere keer tegen je zin in gaat doen, ga je het zien als een slecht ding wat helemaal niet fijn is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus heb je een keer geen zin, wijs je partner op een liefdevolle manier af.  

Sharing is caring