Parmezaanse truffel bitterballen met aardappel

Ingrediënten voor 16 stuks

  • 500 gr aardappel 
  • 125 Parmezaanse kaas 
  • 2 eieren 
  • 5 el truffelmayonaise 
  • 2 liter olie om in te frituren 
  • 2 el bloem 
  • 50 gr panko 
  • Peper 
  • Zout  

Bereidingswijze

Maak van de aardappels een goede puree en rasp de Parmezaanse kaas. Doe 1 ei en 2/5 van de truffelmayonaise bij de puree. Als laatste doe je er dan nog 2/3 van de kaas erbij. Doe er nog wat peper en zout bij om het wat meer op smaak te brengen. Maak er dan nu bitterballen van en zet ze voor een uurtje in de koelkast. 

Verhit de olie op 180 graden in de frituurpan. Pak er 3 diepe borden bij. Doe in 1 bord bloem in de ander een opgeklopt ei en in het laatste bord doe je een mix van de overgebleven kaas en panko.  

Nu rol je een balletje als eerst door de bloem daarna door het ei en als laatste door de panko. Zorg ervoor dat het balletje goed bedekt is en dit doe je dan met alle balletjes. Frituur ze dan voor 5 minuten mooi goudbruin. Als ze allemaal klaar zijn serveer je het met wat truffelmayonaise of een ander sausje.  

Sharing is caring