Drie redenen waarom apart slapen in een relatie goed voor je kan zijn

Wanneer je in een relatie zit en samen woont slaap je altijd samen. Maar één op de vier koppels slaapt apart. Dit zijn 3 voordelen van apart slapen.  

Je bent beter uitgerust. 

Slaapexperts zeggen dat wanneer je een bed deelt met een ander je gemiddeld ongeveer 50% meer gestoord word in je slaap. Je slaap kan gestoord worden door bijvoorbeeld snurken, toiletbezoeken of aan het dekbed trekken. Slaaptekort kan namelijk leiden tot gezondheidsklachten en wanneer je niet goed bent uitgerust kun je heel erg chagrijnig zijn.  

Het geeft ruimte 

Als je apart slaapt geeft het voor jezelf wat meer ruimte, maar het kan ook figuurlijk als een vrijmaking voelen. Je doet met je partner heel veel samen en een moment voor jezelf kan fijn zijn. Je partner en jij kunnen namelijk verschillen in bedtijden en willen misschien voor het slapen nog jullie eigen ding doen. Alleen slapen betekent namelijk een moment voor jezelf hebben en even wat energie krijgen.  

Het is goed voor je relatie 

Apart slapen hoeft helemaal niet rampzalig te zijn voor je relatie. Het beter uitgerust te zijn, het niet meer hoeven aanpassen op elkaars slaappatroon en meer tijd voor jezelf, vermindert juist irritaties en conflicten. Door deze drie dingen kunnen er juist meer irritaties en conflicten ontstaan. Wie goed slaapt is de volgende dag vele mate vrolijker.  

Sharing is caring