8 voordelen van zalm

Het eten van zalm is niet alleen lekker, maar het heeft ontzettend veel voordelen voor je gezondheid. Zo is het een goede bron van eiwitten, maar het helpt ook om je slaap te reguleren. Ben je benieuwd wat voor voordelen zalm nog meer heeft? Wij hebben voor jou 8 voordelen van zalm op een rijtje gezet.  

Rijk aan omega 3 vetzuren 

Zalm is een goede bron van omega 3 vetzuren. De omega 3 vetzuren hebben veel verschillende gezondheidsvoordelen. Zo worden de symptomen van droge ogen verlicht, kan het helpen de symptomen van reumatoïde artritis te beheersen en het verbeteren van de cognitieve functie.  

Goede bron van eiwitten 

Wanneer je 100 gr zalm eet krijg je 20 gr eiwit binnen. Het binnenkrijgen van eiwitten helpt je lichaam groeien. Wanneer je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt kan dat zorgen voor spierverlies.  

Het helpt om je slaap te reguleren  

In zalm zit tryptofaan, dat is een aminozuur dat zorgt voor de aanmaak van belangrijke indoolderivaten. Het maakt onder andere neurotransmitter, serotonine, melatonine en nicotinezuur. Al deze stoffen hebben invloed op je humeur, slaap, emotie en zelfvertrouwen.  

Zalm bevat zink 

Zink is iets dat je eigenlijk iedere dag moet gebruiken. Zink is nodig om een stabiele toestand te behouden. Dit is zo omdat je lichaam geen gespecialiseerd zinkopslagsysteem heeft. Ook ondersteunt het je immuun functie. 

Rijk aan glutamine 

In zalm zit ook glutamine. Dat is een aminozuur dat helpt bij de productie van je energie. Dus heb je energie nodig? Eet zalm! 

Het houdt je weefsels in leven 

Zalm bevat veel ijzer. IJzer is erg belangrijk voor veel lichaamsprocessen. Het doorgeven van zuurstof van je longen naar andere weefsels dat komt mede door ijzer. Ook ondersteunt het de spiermetabolisme. 

Goed voor het milieu 

Ben je bezig met milieubewust eten dan is zalm een perfecte keus om te eten. Het eten van zalm is niet alleen goed voor je gezondheid, maar is het ook duurzaam, goed voor het milieu en vooral goed voor iedereen.  

Een goede bron van B3 

Het houdt niet op, maar zalm bevat ook B3. B3 is er om het voedsel dat je eet om te zetten in energie dat je lichaam nodig heeft. Vitamine B3 speelt ook een rol bij het functioneren van je cellen. 

Het eten van zalm is dus ontzettend goed voor je. Wil je graag bewust met je eten bezig zijn en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen? Kies dan voor een lekker stukje zalm.  

Sharing is caring