7 verrassende hoofdpijntriggers

Hoofdpijn hebben is heel vervelend. Soms weet je ook gewoon echt de reden even niet waarom je nou zo’n hoofdpijn hebt. Wij hebben 7 verrassende hoofdpijntriggers voor je op een rijtje gezet.  

Te veel cafeïne 

Een beetje cafeïne kan hoofdpijn verhelpen, maar te veel kan juist de hoofdpijn weer veroorzaken. Als cafeïne je pijn veroorzaakt, verminder dan geleidelijk tot je cafeïne niet meer dan twee dagen per week hebt.  

Uitdroging 

Je hoeft niet super dorstig te zijn om uitgedroogd te zijn. Een van de grote tekenen van uitdroging is hoofdpijn, samen met een slecht humeur, verminderd energieniveau en onvermogen om focussen. In plaats van een glas water naar binnen te slurpen, probeer wat meer water te halen uit voedsel wat je eet.  

Slaaptekort 

Mensen die gemiddeld 6 uur per nacht slapen, hebben sneller meer ernstiger en vaker hoofdpijn dan mensen die wat meer uur slapen per nacht.  

Inactiviteit 

Mensen die inactief zijn, hebben meer kans op hoofdpijn dan mensen die actief bezig zijn en sporten. Als je 20 tot 30 minuten per dag een cardio work-out doet, kan dit stress verlichten, bloed naar de hersenen sturen en endorfine naar je hersenen laten stromen waardoor je je goed voelt. 

Maaltijden overslaan 

Ook al heb je het heel druk en geen tijd om te eten, is het toch heel belangrijk dat je geen maaltijden overslaat. Honger is namelijk een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijn.  

Een paar dagen vakantie 

Er kan hoofdpijn ontstaan wanneer je een pauze neemt van je routine. De verandering van je slaaptijd kan ervoor zorgen dat jij moeier bent en sneller hoofdpijn hebt. Om tijdens je vrije dagen af en toe een middagdutje te doen is dus zeker helemaal geen probleem. Je zult merken dat je je beter gaat voelen.  

Je eigen persoonlijkheid 

Hoe jij in het leven staat heeft invloed op je hoofdpijn. Heb je bepaalde eigenschappen zoals gereserveerd en obsessief zijn? Dan kan dit ervoor zorgen dat je last van hoofdpijn hebt. Doe wat ontspanningsoefeningen wanneer je stress ervaart, dit kan er voor zorgen dat je minder hoofdpijn krijgt. 

Sharing is caring