Hoe houd je het beste de plank vol

De plank is een zeer goede oefening om je lichaam sterker en strakker te maken. De meeste mensen die de plank uitoefenen beginnen al na 30 seconden helemaal te trillen. Maar hoe houd je een plank nou het beste vol? Hier vier handige tips. 

Zet je ellebogen goed neer 

Begin op handen en knieën en zet je ellebogen direct onder je schouders in een hoek van 90˚. Probeer dan je onderarmen in de grond te duwen, alsof je de vloer wilt wegduwen. Span je borstspieren goed en strak aan om de 90˚ hoek van je ellebogen te behouden. 

Ademhaling  

Zorg ervoor dat je ondiepe borstademhalingen vermijdt. Dit creëert namelijk spanning in je nek. Je kunt het beste bewuste, langzame diepe ademhalingen vanuit je buik maken. Hierdoor zal het uitoefenen van de plank makkelijker worden.  

Span je billen goed aan 

Een van de meest gemaakte fouten bij het planken is het verzwakken van de billen en heupen. Om ervoor te zorgen dat je billen op de juiste hoogte blijven, moet je ze blijven gebruiken en goed aanspannen. Zorg dat je goede focus houdt in het aanspannen van je billen en strak houden van je heupen 

Doel vast stellen 

Het is belangrijk om van te voren een doel vast te stellen. Dit is bijvoorbeeld: de plank minstens 90 seconden vol te houden. Je kunt je telefoon gebruiken als timer en op de grond in de buurt naast je te leggen. Je kunt nu af en toe kijken naar de aflopende teller en hierdoor jezelf motiveren om je doel te behalen.  

Sharing is caring