Voordelen van badzout

Hoe lekker is dat, een heerlijk warm bad gevuld met geurend badzout. Je gebruikt badzout niet alleen voor de geur. Zo heeft badzout ook een aantal gezondheidsvoordelen. Je huid voelt zijdezacht aan na het baden, maar wist je al dat het ook helende effecten heeft? Niet voor niets wordt badzout al duizenden jaren gebruikt ter bestrijding van diverse huisaandoeningen, ontstekingen en reuma. Wil je meer voordelen weten over het gebruik van badzout? Lees de rest van het artikel! 

Badzout bevat geen conserveermiddelen 

Omdat natuurlijk badzout geen water bevat, hoeft de fabrikant geen conserveermiddelen toe te voegen. Badzout is dus niet zo bederfelijk als badschuim of bad parels. Dit maakt het product ideaal als je geen fan bent van conserveermiddelen.  

Goed te gebruiken als voetenbad 

Het badzout kun je ook gebruiken voor een lekker voetenbadje. Het badzout ontspant vermoeide en pijnlijke voeten. Als je lekker een voetenbadje neemt, verwarmt het ook nog eens je voeten. Ideaal tijdens deze koude wintermaanden! 

Zijdezachte huid 

Lekker een half uurtje in bad liggen en eruit komen met een zijdezachte huid. Je hoeft je na bad niet eens nog in te smeren met bodylotion.  

Vermindert spierpijn, nek- en rugklachten 

Je hebt een dagje zware inspanning gehad voor je lichaam. Dan is er grote kans dat je wat last hebt van spierpijn. Ook kun je nek- en rugklachten krijgen, zoals door een slechte houding of te veel werken. Het voordeel van badzout is dat het je spieren helpt ontspannen. Je komt volledig tot rust en je zult minder last van de klachten hebben.  

Goed tegen reumatische klachten 

Wist je dat badzout belangrijke mineralen bevat. Voorbeelden hiervan zijn magnesium, kalium en natrium. Door een warm bad, gaan de poriën in je huid open. Omdat je poriën opengaan, kan je huid goed mineralen opnemen. Mensen met reumatische klachten hebben hier zeker baat bij.  

Sharing is caring