Curry met mango en sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui 
  • Teentje knoflook  
  • 3 el currypasta 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 400 gr kip 
  • 400 gr sperziebonen 
  • Wat cashewnoten 
  • 150 gr verse mango 
  • Rijst voor 4 personen 
  • Beetje peterselie 

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals aangeschreven staat op de verpakking en kook ondertussen ook de sperziebonen. Ondertussen snipper je de ui, snijd je de knoflook fijn en snijd je de kip in stukjes. Pak er een wokpan bij en doe daar de gesnipperde ui in. Daarna voeg je de knoflook toe en de stukjes kip. Wanneer de kip goed is doe je er de currypasta bij.  

Als dit allemaal goed gemengd is voeg dan de kokosmelk toe en roer het even door. Laat dit dan voor ongeveer 15 minuutjes pruttelen. Als de sperziebonen klaar zijn voeg je die ook toe. In de tijd dat de curry aan het pruttelen is snijd je de mango in niet al te grote stukjes.  

Doe na die 15 minuten de mango en cashewnoten erbij. Schep dit er dan even doorheen en klaar. Serveer deze curry met rijst en wat peterselie. Ook kan je ervoor kiezen om er naanbrood bij te doen.  

Sharing is caring