Sporten tijdens je menstruatie

Als je ongesteld bent, is het een grote kans dat jij helemaal geen zin hebt om te gaan sporten. Op de bank liggen met een dekentje en chocola klinkt toch veel beter? Toch is het juist goed voor je om te gaan sporten terwijl je ongesteld bent. Maar waarom is dat zo? 

Voordelen van sporten tijdens je menstruatie

Opgeblazen gevoel verminderen 

Als je ongesteld bent, heb je waarschijnlijk snel last van een opgeblazen gevoel. Heb je hier last van? Doe dan even een work-out! Je zult een veel minder opgeblazen gevoel hebben, wat ervoor zorgt dat jij ook gelijk lekkerder in je vel zult zitten.  

Minder bloedverliezen 

Als jij regelmatig sport en ook op het moment dat je je menstruatie hebt is er grote kans dat jij minder bloed verliest. Ook zal je menstruatie minder zwaar worden en zul je het minder merken. Hoe fijn is dat? 

Je lichaamstemperatuur is lager 

Als je ongesteld bent, heb je het waarschijnlijk sneller koud dan normaal. De perfecte tijd ook om een work-out te doen. Je hebt het minder snel warm dus je bent ook minder snel bezweet! 

Tips voor het sporten tijdens je menstruatie 

Luister naar je lichaam 

Als je gaat sporten tijdens je menstruatie is het belangrijk dat je luistert naar je eigen lichaam. Heb je veel last van kwaaltjes? Neem dan wat pijnstillers als het nodig is. Door te bewegen maakt je lichaam endorfines aan die je pijn zullen verlichten.  

Wandelen 

Is intensief sporten toch iets te zwaar als je ongesteld bent? Dan kan je altijd nog een lange wandeling maken om genoeg lichaamsbeweging te hebben.  

Doe geen yoga 

Als je ongesteld bent is het niet zo handig om yoga te doen. Bepaalde lastige posities kunnen er namelijk voor zorgen dat de druk op je baarmoeder vergroot wordt. Als gevolg hiervan kun jij weer extra buikpijn hebben. Kies eerder voor een intensieve work-out die je hartslag omhoog jaagt. Deze verlichten namelijk het beste de pijn. 

Draag zwarte sportkleding 

Als je aan het sporten bent, is er een kans dat jij gaat doorlekkern. Dan is het handiger om wat zwarte sportkleding te dragen. Dan valt het wat minder op als je doorlekt.  

Sharing is caring