Losse velletjes rondom je nagels

Je herkent het wel, die vervelende losse velletjes bij je nagels die je er het liefst gewoon af wilt trekken, maar je weet diep van binnen dat het niet slim is om te doen. Hierbij geldt zeker voorkomen is beter dan genezen. Dus hoe voorkom je die losse velletjes?  

Het ontstaan van die losse velletjes 

Dit irritante losse velletjes ontstaan doordat de huid die zich hecht aan je nagels is uitgedroogd. Het uitdrogen van dat stukje huid kan erger worden wanneer het weer volledig omslaat. Je kan er dus behoorlijk last van hebben wanneer het winter is.  

In de winter wordt de lucht voor zowel buiten als binnen een stuk droger. Je huid kan hierdoor een stuk strakker gaan staan en dus barsten.  

Verzorging van je handen 

Die losse velletjes kan je voorkomen door je handen goed te verzorgen. Een goede verzorging van je handen kan je doen door je handen goed vochtig te houden met een crème of olie.  

Nog iets wat je kan doen om die losse velletjes te voorkomen is als je naar buiten gaat en het is koud dat je handschoenen draagt. Het zal niet je favoriete klusje zijn, maar als je gaat afwassen of schoonmaken doe dan handschoenen aan zo drogen je handen niet onnodig uit.  

Wat je niet moet doen 

Als je eenmaal hebt gezien dat er een los velletje zit kan je er niet vanaf komen hoe sterk je je ook houdt. Je wilt hem er het liefst af trekken of bijten. Maar dat is iets wat je echt niet moet doen. Als je het namelijk wel doet kan het oplopen tot een ontsteking. Probeer er dus vanaf te blijven ook al kan het moeilijk zijn.  

Die losse velletjes rondom je nagels zijn ontzettend irritant, maar er zijn gelukkig dingen die je eraan kan doen om ze te voorkomen.  

Sharing is caring