Welk fruit soort is nou het gezondst?

Het is natuurlijk wel bekend dat fruit super gezond voor je is, maar welk fruit is nou het gezondst en het best voor je lichaam? Hier een handig lijstje met welke 7 fruitsoorten jij het beste je fruitmand kan vullen. Lees het hier! 

Appel 

Appels bevatten super veel antioxidanten en vezels. Daar komt bij dat appels ook quercetine en catechine bevatten. Deze stoffen verminderen de kans op onder andere een hartinfarct, kanker, beroerte en diabetes. 

Abrikoos 

Abrikozen zitten enorm vol met ijzer, kalium, vitamine A, C, E en Bètacaroteen. Bètacaroteen vermindert de kans op het ontstaan van gezwellen in de darm. En de ijzer stimuleert de aanmaak van hemoglobine. Heroglobine zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof in je bloed terechtkomt.  

Banaan 

Bananen zijn een bron van goede suikers die omgezet worden in energie. Bananen zitten ook vol met vezels en kalium. Tryptofaan in de bananen wordt door het lichaam omgezet in serotonine. Serotonine is een stofje dat zorgt voor een kalm, vredig en relaxed gevoel en maakt je dus blijer.  

Bramen 

Bramen zijn kleine vruchtjes maar het bevat heel wat pectine, antioxidanten en vitamine B1, B2, C en E. Vitamine E is namelijk goed voor de spieren, de huid, het hart en je bloed. 

Blauwe bessen 

Blauwe bessen bevatten enorm veel voedingsstoffen, maar het is een vrucht die weinig calorieën bevat. De blauwe bessen zijn goed voor je bloeddruk en je hersens. Deze bessen bevatten ook veel antioxidanten. Ook hebben de blauwe bessen een positief effect op je haart en helpt ook tegen veroudering. 

Meloenen 

In meloenen zitten onder andere kalium, bètacaroteen, vitamine A, B, C, vezels, en foliumzuur. Foliumzuur krijgt je via voeding, want het menselijk lichaam kan het niet zelf aanmaken. De vitamine bevordert de aanmaak van de rode bloedcellen en de DNA. Bètacaroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamina A. Dat is goed voor je weerstand.  

Kersen 

In kersen zitten de meeste antioxidanten en het zit ook nog eens goed vol met ijzer. Bovendien bevatten kersen ook vezels, bètacaroteen, kalium en vitamine C en E. Bij het verlagen van de suikerspiegel en van het cholesterolgehalte kunnen kersen goed helpen.  

Sharing is caring