Vijf redenen waarom je je kind moet laten rennen

Kinderen moet je voldoende laten bewegen, rennen is hiervoor een prima oplossing. Kinderen voelen zich fitter en sterker door te bewegen. Hier zijn vijf redenen waarom je je kind moet laten rennen.  

Meer zelfvertrouwen 

Beweging heeft veel invloed op het zelfvertrouwen en lef bij kinderen. De zelf- en de lichaamsbeleving zijn twee factoren die daar een rol in spelen. Dit komt omdat deze factoren namelijk sterk met elkaar zijn verbonden. Als kinderen zich lekker in hun vel zitten en zich fit voelen, kan het zelfbeeld versterkt worden.  

Ze slapen beter 

Wanneer kinderen intensief bewegen gaat de spijsvertering veel harder werken en gaat dus omhoog. Na een paar uur daalt de spijsvertering tot een lager niveau dan het zou zijn geweest zonder in beweging te zijn. Het is door onderzoek bewezen dat kinderen dieper en beter slapen wanneer de spijsvertering minder hard werkt.  

Krijgen meer energie 

Kinderen krijgen meer energie door energie te verbranden. Doordat kinderen bewegen gaat hun ‘motor’ harder branden, dit geeft dan veel energie. Wanneer je in beweging bent, zorgt het voor meer zuurstof in je bloed. Hierdoor voel je je mentaal en fysiek fitter. Ook zorgt frisse lucht buiten ervoor dat je veel meer extra energie binnen krijgt.  

Ze kunnen uitrazen  

Wanneer kinderen boos zijn wordt er in hun lijf verschillende hormonen aangemaakt die ervoor zorgen dat ze in actie moeten komen. Merk je een bewegingsbehoefte als een kind boos is, Stimuleer dan je kind om een rondje te gaan rennen. Hierdoor kunnen kinderen lekker uitrazen en kan de woede snel over zijn.  

Leren beter 

Meer bewegen wordt steeds vaker in verband gebracht met een verbetering in het functioneren van het brein. Het zuurstoftransport naar de hersenen wordt verhoogt door bewegen. Ook zorgt het bewegen voor meer kleine bloedvaten in de hersenen. Het resultaat hiervan is dat de leerprestaties beter worden. 

Sharing is caring