Kerststol maar dan anders

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel 
  • Snufje bakpoeder 
  • Snufje zout 
  • 50 gr suiker 
  • 120 gr boter 
  • 120 gr kwark 
  • 2 eieren  
  • Snufje kaneel 
  • Schil van een sinaasappel 
  • 100 gr rozijnen 
  • 75 gr amandelspijs 
  • Poedersuiker als topping  

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak de rozijnen erbij en doe die in een bakje met warm water. Pak er een kom bij en doe daar het bakmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel in. Meng dit even goed door elkaar. Als dit goed gemengd is doe je de boter erbij. Kneed dit dan met je handen totdat het een kruimelig deeg is.  

Doe de kwark, eieren en sinaasappelrasp in een ander bakje en roer dit totdat het een mooi geheeld is. Wanneer dat zo is voeg je het toe aan het deeg. Als laatste doe je de rozijnen erbij.  

Vul de helft van de muffinvormpjes met het beslag. Dan pak je er een stukje spijs bij en leg je dat in het midden. Vervolgens doe je er nog wat beslag overheen. Doe dit ook bij de andere vormpjes. Bak vervolgens de muffins voor 25 minuten in de oven. Als ze klaar zijn laat je ze een beetje afkoelen. Als ze goed zijn afgekoeld doe je er wat poedersuiker op en klaar.  

Sharing is caring