5 Voordelen van yoga

Er zijn veel verschillende voordelen waarom yoga goed voor je is. Maar welke voordelen zijn dit precies? Wij hebben er vijf voor jou op een rijtje gezet! Lees ze hier! 

Je wordt sterker 

Wanneer je bezig bent het uitoefenen van verschillende yoga oefeningen, maak je gebruik van spierkracht. Hierdoor zul je werken aan de spieropbouw van verschillende spiergroepen in je lichaam. Naast het flexibeler worden, helpt het ook je spierkracht om allerlei verschillende klachten te voorkomen. Simpelweg is je lichaam sterker, zodat je op fysiek gebied meer aankunt.  

Je wordt flexibeler 

Doormiddel van verschillende yoga oefeningen worden je spieren en pezen in je lichaam verlengd. Je wordt veel soepeler en zonder te forceren zul je elke keer een stukje veder komen. Bij yoga doe je stretches die je doen helpen om spanning uit je lichaam te krijgen. Dit kan dus helpen tegen verschillende klachten. Dit kan zijn nek- en schouderklachten, rugklachten en meer flexibiliteit in het bekken en de hamstring. 

Je ontwikkelt een betere focus en ontspanning 

Een van de voordelen van Yoga is dat je leert al je lichaamsdelen te ontspannen en het in je hoofd veel rustiger te maken. Hierdoor kun je de ontwikkeling van een betere focus krijgen. Door je aandacht vervolgens te richten op dat wat je aandacht verdient, kun je veel meer gefocust leven en werken.  

Het vermindert je pijn 

Yoga kan vaak de pijn verzachten doormiddel van gerichte oefeningen. Zo is bewezen dat bijvoorbeeld rugklachten vermeden of bestreden kunnen worden en je hoge bloeddruk verlaagd kan worden. Een van de grote voordelen van oefeningen doen van yoga is dat het vaak goed helpt tegen fysieke klachten en pijntjes. Dit komt omdat je fysiek sterker en flexibeler wordt. Ook word je circulatiesysteem beter en leer je om je lichaam te ontspannen. Een gevolg hiervan is dat je dan minder last hebt van fysieke klachten. 

Je krijg een betere bloedsomloop 

Als laatste voordeel zorgt yoga voor een betere bloedsomloop. Door de verschillende bewegingen die je maakt tijdens een yoga oefening stimuleer je de bloedcirculatie. Door dit krijg je meer energie en kan er meer zuurstof worden opgenomen. Een van de belangrijkste transportsystemen van je lichaam is je circulatiesysteem. Zuurstof en voedingsstoffen worden beide getransporteerd door je lichaam. Dit is erg belangrijk voor een gezonde en energieke levensstijl en het is één van de belangrijkste voordelen van yoga. 

Sharing is caring