Bietencarpaccio met een dressing van geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 rauwe rode bieten 
  • 3 chioggia bieten 
  • Beetje tijm  
  • 4 el olijfolie 
  • 1 el appelciderazijn 
  • 1 el honing 
  • Halve citroen 
  • 125 gr naturel geitenkaas 
  • Pijnboompitten 
  • Tuinkers 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak aluminiumfolie erbij en verpak iedere rode biet goed. Rooster ze voor 1 uur in de oven. Als ze klaar zijn haal je het folie ervan af en laat je ze even afkoelen. Wanneer ze zijn afgekoeld ga je ze schillen. 

Schil vervolgens de chioggia en maak er hele dunne plakjes van. Wanneer je dit gedaan hebt doe je dat ook met de rode bieten. Als je allemaal mooie dunne plakjes hebt leg je ze om en om op je bord.  

Pak een bakje en doe daar de tijm, olie, azijn en honing in. Meng dit goed totdat het een dressing is. Rasp daarna de citroen en doe dan wat schil door de dressing. Verdeel dan de dressing over de bietjes en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Als laatste doe je er nog wat tuinkers en pijnboompitten overheen en genieten maar.  

Sharing is caring