Kaasfondue met een extra touch

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr emmentaler 
  • 300gr gruyêre 
  • 150 gr taleggio kaas 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el maïzena 
  • 2 el water 
  • 250 ml wijn 
  • 1 el truffeltapenade 
  • Eten wat je in de kaasfondue wilt doen 

Bereidingswijze

Haal de korstjes van de kaas eraf en rasp het grof, je mag het ook in stukjes snijden. Halveer dan de knoflook en besmeer de pan waar je de fondue indoet met knoflook. Pak nu de wijn erbij, en niet om even een glaasje voor jezelf in te schenken, maar je doet dat in de pan. Dit maak je warm op middelhoog vuur. 

Nu voeg je alle kaas eraan toe en laat je het al roerend smelten. Vervolgens meng je de maïzena samen met het water. Dit voeg je dan toe aan de kaasfondue. Blijf goed doorroeren totdat het een mooi glad mengsel is. Wanneer dat zo is doe je de truffeltapenade erbij. 

Ondertussen maak je het stokbrood klaar, snijd je alle groenten en maak je de andere dingen klaar die je erbij wilt doen. zet nu alles op tafel en nu genieten. 

Sharing is caring