5 tekenen dat je loopneus veel erger is dan alleen een verkoudheid

Je herkent waarschijnlijk alle tekenen van een verkoudheid. Je hebt last van een loopneus, verstopte neus, niezen en hoesten. Maar hoe weet je nou dat het een gewone ziekte is in plaats van iets ernstiger? Wij hebben 5 tekenen voor jou op een rijtje gezet. 

Je hebt hoge koorts 

Het is mogelijk dat jij koorts hebt terwijl je verkouden bent. Als jij erge koorts hebt, kan dit een teken zijn van een keelontsteking. Let er dus goed op of je last van je keel hebt. Als je dat hebt kan het zijn dat je mogelijk een keelontsteking hebt, dit kan door een huisarts behandeld worden. Als een keelontsteking onbehandeld blijft kan het reumatische koorts veroorzaken en tot ernstige hartproblemen leiden.  

Je hebt maagproblemen 

Misselijkheid met verkoudheid, heel vervelend is dat. Je kunt hier namelijk door gaan braken en diarree krijgen. Deze symptomen kunnen erop wijzen dat het erger is dan een verkoudheid of een griep. Merk je dat je moet overgeven en dat je diarree hebt? Neem dan contact op met je huisarts, want je kan uitdrogen.  

Je hebt pijn in je lichaam 

Een gewone verkoudheid is niet heel erg en kan iedereen wel is overkomen. Toch als je erg verkouden bent, kan dit pijn in heel je lichaam veroorzaken. De griep kan je spieren en lichaam pijnlijk maken. Je kunt dan last hebben van vermoeidheid en koude rillingen.  

Symptomen bevinden zich op één plek 

Je kan last hebben van extra symptomen op een vaste plaats. Terwijl verkoudheidsproblemen de hele bovenste luchtwegen aantasten, worden andere ziekten gekenmerkt door intense symptomen op één plaats. Zo kan een sinus infectie ervoor zorgen dat je hoofdpijn krijgt  

Je hebt al dagen lichte koorts 

Zelfs als je koorts niet bijzonder hoog is, kan een paar dagen achter elkaar lichte koorts een teken zijn dat je lichaam meer dan een verkoudheid probeert te bestrijden. Een aanhoudende koorts kan betekenen dat je daadwerkelijk griep hebt. Wees dus ijverig op het controleren van je temperatuur.  

Sharing is caring