5 voordelen van een orgasme

Het krijgen van een orgasme werkt erg effectief voor onder andere je slaap, je stemming of je relatie. Ben je benieuwd wat de andere voordelen zijn en waarom? Lees dan snel verder.  

Het verbetert de stemming 

Wanneer je een orgasme hebt komt er een stroom aan feel good hormonen vrij in je bloedbaan. Hierdoor voel je je gelukkiger, rustiger en minder gestrest. De hormonen die vrijkomen bij een orgasme zijn: 

  • Oxytocine 
  • Dopamine 
  • Endorfine 
  • Serotonine 
  • Prolactine 

In contact komen met je lichaam 

Bij een masturbatie in goed contact komen met je lichaam. Je geeft namelijk toestemming op je geslachtsdeel aan te raken. Dit is het moment om in contact te komen en contact te maken met je lichaam. Het is handig om te weten hoe je lichaam aanvoelt en ook om te weten wat jij fijn vindt en wat misschien zelfs pijn kan doen. 

Je leert wat goed voelt voor je  

Zonder een orgasme te hebben gehad weet je niet wat je misschien af kan schrikken en wat je juist fijn vindt.  

Versterking van relaties 

Een orgasme kan helpen bij het sterker maken van je relatie, maar ook kom je dichterbij je partner. Wanneer je partner ontzettend goed is in seks kan het zijn dat je diegene vaker wilt zien en dat kan ervoor zorgen dat je investeert in je relatie. 

Betere slaap 

Wanneer je moeite hebt met in slaap komen of slapen op zich dan is het een idee om een orgasme te krijgen voor je gaat slapen. Je kan namelijk van een orgasme slaperig worden. Er kan namelijk een ontspanningshormoon vrijkomen, maar het kan ook gewoon een gewoonte voor je zijn. Sommigen vinden het namelijk fijn om voor het slapen een orgasme te krijgen. 

Sharing is caring