Pumpkin spice latte

Ingredienten voor 4 personen: 

  • 200 gr pompoenblokjes 
  • 2 tl gemalen gember 
  • 1 tl kaneel 
  • Snufje kruidnagel 
  • Snufje nootmuskaat 
  • 250 ml slagroom (vers) 
  • 4 el suiker 
  • 750 ml volle melk 
  • 1 tl vanille extract 
  • 180 ml espresso 

Bereidingswijze:  

Doe de pompoenblokjes in een pan met een laagje water en laat dat 15 minuten staan, totdat het gaar is. Vervolgens pureer je het goed. Dan haal je het door een zeef, zodat er alleen een dunne puree overblijft. 

Dan doe je de kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat in een bakje en meng dit goed door. Dan klop je de slagroom goed stijf met ¼ deel van de suiker. Ondertussen verwarm je de melk samen met de rest van de suiker. Je doet er dan ook nog 4 el pompoenpuree bij en je blijft roeren totdat het begint te koken. Je zet het vuur uit en doet de kruidenmix en vanille extract bij en dit roer je goed door. 

Dit hele mengsel doe je voorzichtig in de blender en je pureert het drankje even om het luchtiger te maken. Schenk de latte in en verdeel de espresso over de glazen. Als laatste doe je er wat slagroom op en genieten maar.  

Sharing is caring