Ontbijttips voor afvallen

Het is bewezen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Wanneer jij de ochtend begint met een goed ontbijt kan het helpen om makkelijk wat gewicht kwijt te raken. Ben jij benieuwd? Lees dan de volgende tips.  

Eet genoeg vezels 

Voor een goed ontbijt kun je het beste gaan voor vezelrijke producten. Dit houdt namelijk je spijsvertering lange tijd bezig, waardoor je later op de middag minder trek zult hebben. Je hebt dan nog wel genoeg energie om de dag door te komen. Voorbeelden hiervan zijn volkorenproducten zoals; havermout of volkorenbrood.  

Eiwitten eten 

Er is in onderzoek bewezen dat als je een eitje eet als ontbijt dat je langer vol zit in de ochtend. Hierdoor ben je minder geneigd om ongezonde snacks tussendoor te eten. Het binnen krijgen van eiwitten tijdens het ontbijt zorgt er ook voor dat je stofwisseling in gang wordt gezet en dat je spieren genoeg voeding binnen krijgen. Voorbeelden hiervan zijn; Griekse yoghurt met bessen of kip en gepocheerde eieren of crackers met ei en avocado.  

Gezonde vetten eten 

Een andere manier om je buik lang verzadigd te houden zijn gezonde vetten. Omdat je deze vetten nuttigt krijg je meer energie en draagt het bij aan een actievere ochtend. Een goede manier is door te koken met olijfolie, zodat je jezelf makkelijk een dosis gezonde vetten te gunnen. Voeg bijvoorbeeld wat noten, avocado en lijnzaad toe aan je ontbijt.  

Sharing is caring