4 tips om gefocust te blijven

Het hebben van focus kan niet altijd even gemakkelijk zijn. Na 10 minuten werken is je concentratie alweer weg en dan ben je er eigenlijk wel weer klaar mee. Toch is het belangrijk om je te blijven focussen. Wij hebben voor jou 7 tips op een rijtje gezet die je helpen om gefocust te blijven. 

Zorg voor een omgeving zonder afleiding 

De één kan zich alleen concentreren in een stille ruimte, de ander in een opgeruimde kamer of juist met wat muziek op de achtergrond. Het is dus voor iedereen anders op welke manier zij zich het beste kunnen concentreren. Het is de kunst om er voor jezelf achter te komen wat voor jou het beste werkt, zodat je niet te veel wordt afgeleid. 

Begin met een meditatie oefening  

Je hebt vast al vaker gehoord over het positieve effect van meditatie. Als je iedere dag een paar minuten wat meditatie doet kan het je focus verbeteren. Het zal dan niet lang duren voordat je een duidelijk verschil gaat zien.  

Meditatie verbetert je focus doordat je stress wordt verminderd en ook omdat jezelf in staat bent sneller te herstellen van de afleiding. Wil jij dit graag uitproberen om te kijken of het bij jou werkt? Bij Fit at Home hebben wij Meditatie & Fit. 

Korte pauzes inplannen 

Het is niet altijd even makkelijk om je 2 uur lang te focussen en ook voor de mensen die zich wel makkelijk kunnen focussen. Het is daarom belangrijk voor jezelf om af en toe even een kleine pauze in te plannen. Je kan bijvoorbeeld voor 25 minuten volledig focussen op je taak en dan even 5 minuten rust nemen. Daarna ga je gewoon weer door met je taak en dit kan je dus een aantal keer doen. 

Deel het op in kleine stukjes 

Wanneer je een groot project hebt kan dat zorgen voor angstgevoelens of uitstelgedrag. Als je een groot project of een grote taak kan opsplitsen in kleinere taken zal dat een hoop stress verminderen. Wanneer je kleinere taken hebt geeft dat een minder intimiderende sfeer en het is dan ook makkelijker om je focus te houden. 

Sharing is caring