Kristallen die passen bij de maanfasen

Voor iedere maanfase is er een passen kristal. De kristallen kunnen je begeleiden tijdens de maanfases. Ben jij benieuwd bij welke maanfase welk kristal hoort? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet. 

De nieuwe maan: aquamarijn 

Ben je eraan toe om een nieuw begin te maken dan is het kristal aquamarijn een goede. Dit kristal kan je namelijk helpen om je geest aan te scherpen en een doelgerichte beslissing te nemen.  

Dit kristal geeft je focus en doorzettingsvermogen en zal je steunen bij het zetten van de juiste intentie. Het kan je ook helpen om de angst voor falen te verminderen. Aquamarijn is de steen van het loslaten. 

Wassende maan: rozenkwarts 

De rozenkwarts staat vooral bekend als de liefdessteen. Toch gaat liefde niet alleen over relaties, maar ook over passie voor wat je echt graag wilt bereiken in je toekomst. Wanneer je tijdens de wassende maan jezelf omringd met de rozenkwarts kan dat ervoor zorgen dat je volledig in jezelf en je eigen ontwikkeling kan geloven.  

De rozenkwarts kan je wilskracht, die recht uit je hart komt versterken. De rozenkwarts is daarom de perfecte steen als je aan iets nieuws bent begonnen.  

Eerste kwartier: carneool 

Carneool is een kristal dat je kan helpen om je hoofd koel te houden en beslissingen te nemen. Het is een erg bestendigende, stabiliserende steen en een trouwe vriend. Dit is dan ook de reden dat het een goed idee is als je deze draagt tijdens het eerste kwartier van de maan.  

De carneool vergoot het plezier dat je hebt wanneer je bezig bent met verschillende dingen. Dit komt dan door de vrolijke rode en oranje tinten. 

Springende maan: tijgeroog 

Het tijgeroog is perfect als je dingen graag helder wilt zien en je bewustzijn wilt vergroten. Dit kristal helpt je daar namelijk bij. Hij kan goede inzicht geven in oorzaak en gevolg. Het tijgeroog is in staat om ervoor te zorgen dat jij je krachten nuttig gebruikt.  

Met de tijgeroog is de kans dat je een succes hebt groot. Het helpt je namelijk om je doel gericht te halen zonder dat het je teveel energie kost. 

Volle maan: zonnesteen 

Wanneer het volle maan is zie je de weerspiegeling van het zonlicht op het volledige oppervlakte van de maan. De zonnesteen maakt je vrolijk, maar ook optimistisch. Door de zonnesteen blijf je vrolijk en kan je beter tegen heftige emoties van de volle maan. Als laatste kan hij ook nog de onrust bij je weghalen. 

Afnemende maan: citrien 

De citrien geeft je helderheid bij een zelfonderzoek. Hierdoor maak je sneller contact, maar ook dieper. Je creativiteit wordt versterkt waardoor je liefdevol en dankbaar kijkt naar niet alleen jezelf, maar ook naar je creatieve uitingen. De citrien helpt je om de perfecte mindset te krijgen. 

Laatste kwartier: kwarts 

De kwarts bestaat uit een helende en troostende energie. Wanneer je afscheid neemt van iets of iemand heb je ook altijd iets van verdriet. De kwarts helpt je om rustig te zijn en anderen te kunnen vergeven. Kwarts kan de liefde die je voor jezelf hebt vergroten en de helende krachten van de andere kristallen versterken.  

Asgrauwe maanfase: bloedsteen 

Bij deze maanfase is het belangrijk om te werken aan je herstel. Dit kan je doen door voldoende rust te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Bloedsteen staat bekend om je herstel te ondersteunen. Je zou meer innerlijke rust voelen en acceptatie vinden.  

Sharing is caring