Italiaanse plaattaart met pesto

Ingrediënten 

  • 1 rol flammkuchendeeg gewoon bij de supermarkt 
  • 1 potje pesto 
  • 1 bol mozzarella 
  • 200 gr gepelde tomaten in blik 
  • 1 el Orgasmic Herbs kruidenmix van Green Gypsy 
  • 200 gr cherrytomaten gehalveerd 
  • 1/2 bakje groene aspergetips 
  • 1 bakje parmaham 

Bereidingswijze 

Verwarm je oven voor op 220 graden. 

Doe de gepelde tomaten in een staafmixer en pureer ze. Meng de kruidenmix er doorheen. 

Rol het flammkuchendeeg uit en prik gaatjes in de bodem. 

Snij een klein stukje random in de rand. Let op! Snijdt het niet helemaal door. Op deze manier komt de rand straks in de oven omhoog. 

Besmeer de flammkuchendeeg met de zelfgemaakte tomatensaus.  

Bedenk de plaattaart nu met de cherrytomaten, de aspergetips en de parmaham. 

Als allerlaatst verdeel je pesto en mozzarella op de plaattaart en doe je hem zo’n 10 tot 15 minuten in de oven. Haal hem uit de oven als die goudbruin in.  

Sharing is caring