Gezondheidsvoordelen van bosbessen

Bosbessen eet iedereen wel eens. Zo doen mensen bosbessen bijvoorbeeld in de yoghurt of bij hun pannenkoeken. Het eten van bosbessen is goed voor je. Maar welke gezondheidsvoordelen voor je lichaam heeft het nou? 

Bosbessen helpen bij spierherstel 

De slijtage van spieren kan tijdens de inspanning van het sporten veroorzaakt worden. Dit kan leiden tot spierpijn, verminderde spierkracht en verminderde prestaties. Wat je eet voor of na het sporten kan ervoor zorgen dat jouw spierbeschadiging wordt verminderd. Als jij regelmatig blauwe bessen eet, kan dit ervoor zorgen dat jou spieren sneller herstellen van spierkracht. 

Je hersenfunctie verbeterd door het eten van bosbessen 

Uit onderzoek is gebleken dat je door het eten van bosbessen het vertraagde geheugen en de uitvoerende functie verbetert. De vrucht kan ook beschermen tegen een vertraagd geheugen bij volwassenen.  

Bosbessen kunnen de gezondheid van het hart verbeteren 

Het eten van bosbessen kunnen een krachtige bescherming bieden tegen hartziekte. Dit komt door het vermogen van de bosbessen om ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen. Als gevolg hiervan beschermen bosbessen tegen verharding van de slagaders. Dit is een aandoening die het risico op een hartaanval en beroerte verhoogt.  

Bosbessen hebben anti-verouderings- en ziekte beschermende eigenschappen 

De antioxidanten in bosbessen zijn ontstekingsremmend. Het eten van bosbessen kan ervoor zorgen dat je DNA-schade en veroudering tegengaat.  

Goed voor je blaas 

Als je last van je blaas hebt of misschien wel een blaasontsteking neem je vast wel is cranberry’s of cranberrysap. Maar probeer is wat bosbessen te nemen! Bosbessen hebben namelijk stoffen die bepaalde bacteriën beletten om zich aan de wand van de urineweg te hechten. Dit kan urineweginfecties voorkomen. 

Sharing is caring