Dit is slecht voor je tanden

Tandenpoetsen is iets wat iedereen moet doen minimaal twee keer op een dag om goed voor onze tanden te kunnen zorgen. Toch worden er op het gebied van je gebit nog een hoop fouten gemaakt. Wij hebben de meest gemaakte fouten voor jou op een rijtje gezet! 

Multitasken terwijl je je tandenpoetst 

Elke minuut in de ochtend voelt kostbaar, dus het is verleidelijk om je tanden te poetsen onder de douche of terwijl door je Instagram heen scrolt. Het is beter voor je gebit als je wel genoeg aandacht eraan geeft. Zorg ervoor dat je je even focust op je tanden, dan kan dit misschien later problemen voorkomen.  

Roken 

Roken is in het algemeen erg slecht voor je lichaam. Zo is het slecht voor je longen en je hart. Maar ook is het slecht voor je gebit. Je kunt last krijgen van een slechte adem en verkleurde tanden, maar roken is ook een van de risicofactoren van tandvleesaandoeningen. Als jij iets aan je gebit hebt, kan het zelfs een succesvolle behandeling bij de tandarts verkleinen.  

Niet genoeg water drinken 

Een simpele handeling van het water drinken kan jou tanden een stuk sterker maken. Met drinkwater kun je ook opgehoopte suikers en zuren van je tanden afspoelen. Dus drink even wat vaker water. Niet alleen goed voor je gebit maar ook nog is voor je lichaam! 

Een te harde tandenborstel gebruiken 

Naast het gebruiken van houten tandenstokers zijn borstels met harde haren instrumenten die meer problemen kunnen veroorzaken dan oplossen. Hoe effectief ze ook lijken, kunnen ze je glazuur aantasten. Wij raden dan vooral aan om zachte tandenborstels te gebruiken. 

Frisdranken drinken 

Het drinken van frisdrank is niet goed voor je tanden. Het kan namelijk zorgen voor tanderosie. Zo kun je echt wel af en toe een glas cola drinken. Drink het dan wel met mate.  

Tandartsafspraken overslaan 

Heb jij een hekel aan bij de tandarts zitten? Toch is het slim om wel elk half jaar te gaan. Als je namelijk elke 6 maanden naar de tandarts gaat, verklein je de kans op problemen.  

Sharing is caring