Wat is jouw huidtype?

Iedereen heeft een ander huidtype. Zo straalt de ene huid meer dan de ander. Hoe graag je dat ook wilt. Helaas is er niet een manier om dat te bereiken. Het ligt er namelijk aan wat voor huidtype jij hebt. Maar welke huidtypes heb je nou allemaal? 

Normale huid 

Een normale huid hebben is uitzonderlijk. Heb jij toch een normale huid, dan heb je niet meer nodig dan een verzorgingsproduct. Je kunt deze type huid herkennen aan een fijne poriënstructuur op de wangen, iets grovere poriën op voorhoofd, neus en kin. Bij een normale huid heeft je huid genoeg talg om je huid zacht en soepel te houden. 

De producten die je het beste kunt gebruiken voor dit huidtype zijn producten die het vochtgehalte op niveau houden. Ook moeten de producten je huid beschermen tegen schadelijke UC-straling, invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en uitdrogende weersinvloeden. Vanaf je vijfentwintigste is het ook handig om crème te gebruiken met vitamine E erin. Dit gaat namelijk huidveroudering tegen. 

Vette huid 

Een vette huid zie je snel bij jongeren. In de puberteit, als je hormonen geest en lichaam domineren, komt de talgproductie sterk op gang. Dit zorgt al snel voor een overdosis. Je krijgt hierdoor een vetter huid die nooit trekkerig op droog aanvoelt.  

Door een vette huid kunnen er sneller mee-eters en puistjes ontstaan. Het is daarom extra van belang om in die periode van je leven je huid goed te reinigen.  

Droge huid 

Heb jij snel last van een trekkerige huid die oncomfortabel aanvoelt? Dan heb jij last van een droge huid. Je poriën zijn dan slecht zichtbaar of minuscuul klein. Bij een droge huid is er sprake van een vettekort. Dit komt omdat de talgkliertjes te weinig actief zijn. Naast dat je huid dan alleen droog is, is het ook nog is gevoelig en vochtarm.  

Talg zorgt er ook voor dat jouw huid een beschermlaag krijgt op een natuurlijke manier. Jouw huid heeft dus goede verzorging nodig. Alleen het gebruik van een dagcrème is onvoldoende. 

Gevoelige huid 

Meerdere mensen hebben last van een gevoelige huid. Dit kan door verschillende factoren ontstaan. De belangrijkste oorzaak is een afgezwakte barrièrefunctie van de huid. Door droogte, overmatig prikkelingen door zon of andere externe invloeden, wordt de bovenste laag van je huid aangetast. Je kunt als gevolg snel last krijgen van overmatig vochtverlies, uitdroging, irritatie en schilfering. 

Het is belangrijk bij een gevoelige huid om deze goed te verzorgen. Maak gebruik van goede producten die jouw huidconditie niet verergeren. Gebruik bijvoorbeeld producten zonder parfum. 

Sharing is caring