Staand werken, dit zijn de voordelen en hier moet je voor oppassen

Je ziet het misschien op je werk wel voorbij komen of hebt het wel eens gezien in een film. Mensen die staand werken in plaats van zittend op een bureaustoel achter het bureau. Maar waarom is dit en wat zijn de voordelen hiervoor? Lees het hier? 

Is staand werken gezonder? 

Meeste mensen zijn er niet voor gemaakt om superlang te blijven zitten, maar ook niet om lang te blijven staan. Het staan op een harde vloer is erg vermoeiend voor je lijf, want het kost ongeveer 20% meer energie dan zitten. Het is bewezen dat staand werken niet echt gezonder is dan zittend werken, maar het heeft wel meer voordelen. Een afwisseling tussen staand werken en zittend werken is wel gezonder 

Voordelen 

Er zijn genoeg voordelen als het gaat over staand werken. Je krijgt bijvoorbeeld een betere productiviteit en een betere doorbloeding in je lichaam. Bij staand werken pompt je hart namelijk tien keer zoveel bloed rond in je lichaam en een effectieve bloedcirculatie houdt je scherper. Een ander voordeel voor staand werken is dat je schouder-rug- en nekklachten krijgen erg wordt verkleind. Staand werken is ook de manier om de kans op obesitas te verkleinen. Daarnaast verbeter je je bloedcirculatie wat goed is voor de gezondheid. Het staan tijdens werken zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt. Je verbrandt namelijk maar liefst 144 calorieën tijdens drie uren staan tijdens je werk.  

Waar moet je op letten 

Het is belangrijk dat je weet dat wanneer je met beide voeten plat op de grond staat dat de druk op het bloedvatenstelsel vergroot, dit kan kans op spataderen vergroten. Daarom is het belangrijk om aandacht te schenken aan een gezonde staande werkplek. Veel mensen geven ook aan dat wanneer zij langdurig staand werken, dat zij uiteindelijk pijn of last krijgen van hun gewrichten. Dit zijn meestal de heupen, knieën voeten en rug.  

Sharing is caring