Ben je creatiever als je linkshandig bent?

Je hebt het vast wel eens gehoord. Linkshandigen zijn creatiever, gevoeliger, dromerig of zelfs tegendradig. Wij hebben voor jou uitgezocht of dit wel klopt! 

Creativiteit 

Linkshandige vinden zichzelf erg creatief, maar is dat nou echt zo? Er is niet een definitief antwoord op deze vraag, want er is niet genoeg bewijs.  

De hersenen 

De hersenen van linkshandigen denken anders. Je linkerhersenhelft stuurt je rechterhand aan. Hierdoor hebben rechtshandigen een sterkere verbinding om hun linkerhersenhelft. Voor de linkshandigen heeft dit mogelijk gevolgen voor de creativiteit. Dit komt omdat je rechterhersenhelft meer gespecialiseerd is in het verwerken van emoties en zintuigelijke ervaringen. 

Je linkerhersenhelft focust zich meer op rationeel en mathematisch denken dan de rechterhersenhelft. Linkshandigen hebben een fysiek dikkere callosum, dat is een bundel met zenuwen die beide hersenhelften met elkaar verbindt en de communicatie mogelijk maakt.  

Dagelijkse problemen 

Als je linkshandig bent heb je vast wel eens te maken gehad met verschillende problemen. Zo heb je het moment dat je een schaar nodig hebt, maar hij niet speciaal voor linkshandigen is, de draairing in een schrijfblok of dat je door je eigen inkt gaat met je hand. 

De dag voor de linkshandigen 

In het jaar 1976 is de dag voor de linkshandigen opgericht om aandacht te vragen voor de linkshandigen. Er wordt aandacht gegeven aan hetgeen waar linkshandigen mee te maken krijgen in de wereld van rechtshandigen.  

Of linkshandigen creatiever zijn is dus niet echt te bevestigen, want er is niet genoeg bewijs voor. Wel weten we dat de hersenen van linkshandigen anders werken dan die van rechtshandige mensen.  

Sharing is caring