5 redenen waarom je uit je mond stinkt

Iedereen heeft wel eens last van een slechte adem. Hoe vaak je je tanden ook poetst, blijf je er maar last van hebben. Het hebben van een slechte adem door de dag heen kan verschillende redenen hebben. Maar hoe komt het nou dat je sneller uit je mond stinkt? 

Je bent net wakker geworden 

Iedereen heeft wel is een vieze adem in de ochtend. Maar hoe komt het dat je sneller uit je mond stinkt in de ochtend? Dit komt als jij rustig slaapt, de productie van je speeksel wordt vertraagd. Het speeksel in je mond zorgt ervoor dat jij minder uit je mond gaat stinken.  

Je ademt door je mond 

Als je door je mond ademt, kan je speeksel in je mond verdampen. Dit kan ervoor zorgen dat je mond gaat uitdrogen en het vermogen van je mond om voedseldeeltjes weg te spoelen, kan verminderen.  

Je hebt stinkend eten gegeten 

Knoflook en uien zijn de twee bekende boosdoeners. Toch zijn er nog een hele hoop andere boosdoeners zoals specerijen, kool, spruitjes, bloemkool en radijs. En hoewel je doordringende geur van het voedsel na een of twee uur zou kunnen verdwijnen, kan het nog steeds naar boven komen. 

Je hebt een hele dag niet gegeten 

Maaltijden overslaan kan ervoor zorgen dat jij door de dag heen last hebt van een slechte adem. Dat komt omdat als we niet eten, we niet zoveel speeksel produceren. Speeksel ruimt niet alleen voedseldeeltjes op, maar het breekt ook voedsel af wat het weer gemakkelijker door je keel laat glijden. Daarnaast is een maaltijd overslaan ook helemaal niet goed voor je gezondheid.  

Je rookt 

Het is niet raar dat roken niet alleen de hoeveelheid geur producerende stoffen in de mond en longen verhoogt, maar de slechte gewoonte kan ook je mond uitdrogen. Dit kan weer leiden tot een lagere speekselproductie.  

Sharing is caring