Waarvoor is die koude lucht stand op een föhn?

Iedereen maakt wel is gebruik van een föhn. De een gebruikt de föhn wat vaker dan een ander. Al snel gebruiken je de warme stand op een föhn. Maar heeft die koude stand eigenlijk echt een functie en waarom gebruiken mensen deze? 

Waarom zou je gebruik maken van de koude luchtstand op een föhn? 

Een föhn gebruiken die warme lucht blaast is veel lekkerder toch? Toch is die koude stand op de föhn ook nog ergens goed voor! Zo kun jij pluizig haar voorkomen door je haar koud te föhnen. Na het drogen kun jij de dag door met zacht en glanzend haar! 

Advies 

Als jij je haar föhnt is het erg handig om na een föhnsessie te switchen naar de koude lucht knop. Dit zorgt er namelijk voor dat je haarschubben weer sluiten en dat je dan glanzend haar hebt. Je haar wordt er ook een stuk zachter van. Het switchen van koud naar warm kun je het beste doen als je haar al bijna helemaal droog is. Je beschermt je haar tegen oververhitting. 

Haastig? Neem de tijd! 

‘s Ochtends haastig de föhn door je haar halen. Haastige spoed is zelden goed. Dus neem in de ochtend net even wat meer tijd voor je haar. Maar waarom zou je haar met de koude lucht drogen als de warme lucht tien keer zo snel is? Als jij net even wat langer met een koude föhn je haar droog maakt, blijft je haar een stuk langer in model zitten.  

Sharing is caring