De lekkerste warme drankjes voor in de winter

Je bent net thuis van een gezellige winterwandeling en hebt behoefte aan een lekker warm drankje, zodat je even goed kan opwarmen. Alleen wat zijn nou de lekkerste winterdrankjes? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. 

Geef je koffie een boost 

Je koffie kan je heel makkelijk en snel pimpen. Door er een beetje siroop in te doen smaakt je koffie al een stuk lekkerder. Je kan er ook wat kaneel doorheen doen, maar iets dat wel heel erg bij winter past zijn pumpkin spice kruiden. Je kom je helemaal in die winter vibe. 

Pimp je thee 

Even een kopje thee pakken wanneer je het koud hebt is een ontzettend goed idee, maar je kan je thee ook iets extra’s geven. Zo kan je als je een zakje sinaasappelthee hebt er een kaneelstokje indoen samen met een schijfje citroen. Op die manier heb je een warm drankje met een vleugje wintersfeer.  

Warme chocolademelk 

Dit is een lekker winterdrankje die je eigenlijk niet kan missen. Lekker een glaasje warme chocolademelk met verse slagroom en mini marshmallows bij de openhaard.  

Gluhwein 

Je hebt het vast wel eens in de winkels zien liggen. Bij een echte koude dag kan gluhwein natuurlijk niet ontbreken. Zo maak je op een simpele manier je eigen gluhwein: 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 handsinaasappel 
  • 750 ml Spätburgunder 
  • 1 kaneelstokje 
  • 3 steranijsjes 
  • 4 kruidnagels 
  • 2 el honing 

Bereidingswijze

Maak de sinaasappel even goed schoon en snijd ze dan in schijfjes. De wijn doe je in een grote pan. Voeg vervolgens de sinaasappel, kaneel, steranijs en kruidnagels toe. Dit mengsel verwarm je totdat het begint te dampen. De wijn is dan ongeveer 70 graden.  

De smaken laat je dan voor maximaal 15 minuten in de wijn trekken. Als de smaken er goed zijn ingetrokken zeef je het en voeg je de honing toe en dat dan even goed roeren. Giet dit dan in leuke glazen en geniet maar van de winterdagen. 

Sharing is caring