Afvallen door hete voeding te eten

Heet gepeperd eten, de een houdt er meer van dan de ander. Misschien heb je ergens wel is gehoord dat pittig eten ervoor kan zorgen dat jij makkelijker kan afvallen. Maar is dit wel echt zo? Wij zochten dit voor jou uit.  

Waarom is een peper pittig? 

In een rode peper zit een stofje dat capsaïcine heet. Dit stofje zorgt ervoor dat een rode peper pittig is. Het geeft een brandend gevoel als het in aanraking komt met je slijmvlies. Dit is dus ook gelijk de reden dat het niet alleen brandt als je het opeet maar ook als je het bijvoorbeeld in je ogen krijgt.  

De mate van pittigheid 

De mate van pittigheid wordt uitgedrukt in de Scoville-schaal. Bij deze schaal wordt de concentratie van de capsaïcine gemeten. Zo scoort een paprika op deze schaal een 0. Dit is dan ook helemaal niet pittig. Zo scoort sambal op deze schaal weer 2000. Dit is dus een stuk pittiger dan een paprika. Pepperspray scoort tussen 3 en 5 miljoen. Dit wil je zeker niet in je ogen krijgen! 

Afvallen door hete pepers 

Nu weet je waarom pepers heet zijn en hoe heet ze ongeveer zijn. Maar heeft pittig eten nou ook nog invloed op afvallen? 

Energieverbruik  

Een dagelijkse inname van pittig eten heeft invloed op je energiebalans. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die iets meer energie verbruikten door het eten van een rode peper dan deelnemers die geen eten toevoegen aan hun maaltijd. Als je een peper eet, neemt je thermogenese toe. Het lichaam verbruikt daardoor meer energie om het eten te verbranden. 

Afvallen  

Door het eten van heet eten zorgt het ervoor dat je lichaam een hogere energiebehoefte heeft. Dit kan er mogelijk voor zorgen dat je minder gaat eten. De effecten zijn hier wel klein van.  

Wanneer je het peperdieet zou willen doen, werkt dit niet heel extreem. Vind jij peper toch heel lekker? Dan moet je dit zeker nemen. Vind je het toch niet zo lekker? Dan kun je het soortgelijke effecten behalen door 50 a 100 calorieën minder te eten op een dag.  

Sharing is caring