Sport je libido omhoog

Misschien heb je dit wel eerder gevoelt. Je hebt zin in seks na het sporten. Zo worden er tussen sporten en seks best snel verbanden getrokken. Sport en seks kunnen een positieve relatie hebben tot elkaar. Om zin in seks te krijgen, heb je adequate stimuli nodig en omstandigheden die helpend zijn. Als jij sport, heeft dit een positief effect op je lichaam en geest.  

Lustopwekkend 

Als jij hebt gesport voel jij je vaak een stuk zelfverzekerder en zit je lekkerder in je vel. Zo kan het ook zijn dat je partner trots op je is omdat je hebt gesport. Daardoor kan het zo zijn dat je partner je aantrekkelijker vindt. Toch kan dit ook het tegenovergestelde werken. Als jij een keer niet goed gesport hebt, voel je je sneller dik en lelijk. Of jij je dan aantrekkelijk voelt? Niet echt… 

Sporten is erg goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Zo kan een gezonde geest er ook voor zorgen dat jij een plezierig seksleven hebt. Een gezonde levensstijl kan bij mannen leiden tot minder erectieproblemen. Verschillende seksuologen adviseren dan ook een gezonde levensstijl. Dit is goed voor de doorbloeding en voor je hormonen.  

Testosteron 

Door te gaan sporten kan je testosteronspiegel stijgen. Dit kan leiden tot een gevoel van opwinding. Nou is het niet nodig dat je een hele marathon gaat lopen. Een gezonde levensstijl kan al helpen om jou libido te verhogen.  

Sharing is caring