Hoe ga je om met verleiding van ongezond eten

Je probeert de laatste tijd gezonder te eten, maar je komt overal om je heen voedselverleidingen tegen; bij je thuis, in de supermarkt of bij vrienden. Maar hoe kan je het beste verzetten tegen deze verleidingen? Wij hebben een aantal manieren voor jou op een rijtje gezet.  

Huis gezonder inrichten 

Het is belangrijk om al het ongezonde eten weg te stoppen zodat het niet meer zichtbaar is. Dit kan bijvoorbeeld achter in de kast of op een speciale plek. Hierdoor helpt het je om vaker te kiezen voor gezondere snacks in plaats van ongezonde snacks omdat deze onzichtbaar zijn.  

Maak de verleiding kleiner 

Wanneer je de verleiding naar ongezond eten krijgt, zorg er dan voor dat je niet alles pakt om op te eten. Neem bijvoorbeeld een klein beetje en stop de rest terug in de kast. Hierdoor verklein je de voedselverleiding.  

Ga de verleiding uit de weg 

Zorg wanneer je de verleiding hebt naar ongezond eten, dat je niet oog in oog komt met het eten. Ga bijvoorbeeld als je snel naar de supermarkt moet om wat eten te halen, niet nog even langs bij de koek en snoep afdeling. Hierdoor kan je de verleiding naar ongezond vele mate groter maken. Loop bijvoorbeeld langs de groente en fruit afdeling en zoek daar een lekkere gezonde snack die je kan eten.  

Zoek afleiding 

Je hebt net gegeten en je neigt alweer naar ongezond eten. Probeer dan iets anders te doen waardoor je niet meer aan eten denkt. Ga bijvoorbeeld naar buiten wandelen of even een spelletje spelen. Zo merk je je uiteindelijk de verleiding naar ongezond eten er niet meer is en dat het vanzelf is gezakt.  

Denken aan je doelen 

Als je weer de verleiding hebt om iets ongezonds te eten. Geef jezelf dan even 2 minuten om na te denken over het doel dat je hebt. Wat is de reden waarom je gezonder wilde eten? Wat zijn de gevolgen als je steeds ongezond blijft eten? Je merkt dat hierdoor eerder geneigd bent om het ongezonde eten weg te zetten of misschien wel te vervangen door gezond eten.  

Sharing is caring