Goede voeding voor je hart

Het kiezen van de juiste voeding kan soms lastig zijn, maar toch is het mogelijk voor iedereen. Wanneer je net wat meer producten eet die goed zijn voor je hart en bloedvaten creëert dat een positief effect. Ben je benieuwd welke producten vallen onder HARTvriendelijke voeding? Lees dan snel verder. 

Olijfolie en olijven 

Je gebruikt olijfolie vast wel eens als vervanger voor boter. Olijfolie speelt een belangrijke rol wanneer je last hebt van hart- en vaatziekten. En olijven en olijfolie staan er bekend om dat zij je bloed reduceren in je cholesterolgehalte. 

Verse kruiden 

In je gerechten ben je snel geneigd om zout toe te voegen voor wat extra smaak, maar te veel zout is niet goed voor je. Als je toch je gerechten lekker op smaak wilt brengen kan je gebruik maken van verse kruiden, op die manier geef je een lekkere smaak en hoef je dus ook geen gebruik te maken van zout. 

Vette vis 

Een lekkere wilde zalm, die op een gezonde manier is gekweekt, is perfect voor je hart. Ze bevatten gezonde vetten die zorgen voor een lager risico op hartritmestoornissen en die verlagen dan weer je bloeddruk. 

Sojabonen  

Over het algemeen zijn sojabonen een bom van vezels. De proteïne die sojabonen bevatten kunnen helpen om je cholesterol te verlagen. 

Amandelen en okkernoten 

Iedere dag een handje okkernoten en het kan mogelijk je cholesterol verlagen. Een handje amandelen helpt niet alleen om je cholesterol te verlagen, maar amandelen bevatten ook veel vitamine E en dat is iets dat je nodig hebt voor je botvorming.  

Er bestaan dus veel HARTvriendelijke voeding.  

Sharing is caring