Waarom sporten in de regen goed is

Je hebt je hardloopschoenen al aan staat op het punt om een stukje te gaan hardlopen, maar je kijkt naar buiten en ziet dat het keihard begint te regenen. Maar wist je dat het eigenlijk best wel goed voor je is om in de regen buiten te sporten?  

Temperatuur 

Het is natuurlijk erg koud als je naar buiten gaat wanneer het regent, maar wanneer je hartslag omhooggaat en je lichaamstempratuur stijgt is het voor je lichaam heerlijk om de verkoelende regen op je lichaam te krijgen tijdens het sporten. 

Alle ruimte 

Wanneer je op een warme zomeravond wilt gaan hardlopen zijn er vaak andere medesporters die op dat tijdstip ook aan het bewegen zijn. Daarom is het wanneer het regent lekker dat het buiten lekker rustig is, hierdoor heb je alle ruimte om te hardlopen, maar ook bijvoorbeeld om in het park een bootcamp te doen.  

Niet stilstaan 

Tijdens het sporten moet je wel in beweging blijven. Stilstaan is geen optie, hierdoor blijven je spieren niet warm en kan je het erg koud krijgen. Wanneer het regent heb je dus geen mogelijk moment om even stil te staan en moet je als maar doorgaan.  

Na het sporten 

Het gevoel na het sporten is superfijn, je voelt je een bikkel dat je in de stromende regen hebt gesport. Je voelt je blij, omdat je een lekkere warme douche na afloopt zeker hebt verdiend.  

Sharing is caring