Hik hik hik, kom maar op met die schrik!

Zit je midden in je verhaal krijg je opeens die hik. Dat vervelende geluid waar maar geen einde aan lijkt te komen. Toch zijn er verschillende trucjes die je kan toepassen om van die vervelende hik af te komen. Ben je benieuwd naar die trucjes? Lees dan snel verder. 

De hik 

De hik kan je krijgen door verschillende dingen. Zo kan je het krijgen door bijvoorbeeld het drinken van frisdrank met prik, te snel eten of niet goed te hebben gekauwd. De hik kan je natuurlijk ook uit het niets krijgen.  

De hik krijgen komt meestal doordat de zenuwen in je keel of je middenrif geprikkeld worden. Het gevolg van die prikkeling gaat je middenrif zich onwillekeurig en krampachtig samentrekken en sluiten je stembanden zich uit het niets. Doordat je stembanden zich gaan sluiten zorgt dat voor, het welbekende geluid, de hik.  

Trucjes 

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, dan heb je de hik en allemaal mensen om je heen vertellen verschillende dingen die je kan doen om van je hik af te komen. Hieronder lees je een paar trucjes die je kan gebruiken om van je hik af te komen. 

  • Eet een ijsje  
  • Je adem inhouden en 3x keer slikken zonder te hikken 
  • Iemand moet je heel hard laten schrikken 
  • Een glas water leegdrinken op de kop 
  • Adem in een plastic zak. 

Nu zijn er nog veel meer verschillende trucjes, maar dit zijn er in ieder geval een paar die je kunnen helpen.  

Sharing is caring