7x tips voor dikker haar

Een dikkere haarbos, voor velen een grote wens maar helaas is niet iedereen er mee gezegend. Wil je een poging wagen om je haar dikker te maken. Met deze tips lukt het jouw om dun haar optisch maar ook letterlijk dikker te maken. 

Producten 

Volumemousse, je zou denken dat die je best vriend is als het gaat om dikker haar. Door extra volume toe te voegen lijkt het een goed idee om een flink dot mousse toe te voegen aan je haar routine. Maar doe dit niet. Veel haarproducten zorgen er juist voor dat je haar verzwaart. Gebruik het liefst zo min mogelijk producten.  

Wassen 

Te vaak wassen zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën uit je haar verdwijnen. Hierdoor word je haar minder soepel en dik. Probeer daarom je haar niet vaker dan 2 á 3 keer per week te wassen. Extra tip: was je haar dan met een volume shampoo. Je haar zou misschien even moeten wennen aan het minder wassen. Droogshampoo is dan een uitkomst. 

Droogshampoo of zeezoutspray 

We zeiden het al, droogshampoo is een uitkomst voor vet haar maar ook zorgt het voor extra structuur en volume. Een zeezoutspray is ook een goede optie. Deze producten maken je haar stugger, waardoor het bij de wortel wat steviger blijft staan en niet naar beneden zakt.  

Knot of vlecht 

Dikker haar krijgen terwijl je slaapt. Dat kan dus. Zorg dat je je haar de avond van tevoren wast en het in een knot of vlecht doet als het bijna helemaal droog is. De volgende dag ben je gezegd met een flinke bos haar met een soepel vallende slag. Breng wat droogshampoo of zeezoutspray aan voor wat extra volume en klaar is kees. 

Wees voorzichtig 

De meest voorkomende reden dat je haar uitvalt is omdat je er te veel aanzit. Ook helpen wisselende temperaturen en droge ruimtes niet mee. Wil je dikker haar krijgen laat je haar dan met rust. Niet te veel borstelen en aan je haar zitten. Zo krijgt je haar de tijd om gezond en sterk te worden.  

Eet gezond 

Omega 3-vetten zijn een must als het gaat om een gezonde en stralende huid, haar en nagels. Zorg ervoor dat je genoeg vis, olijfolie, noten en diverse peulvruchten eet. Zo houd je je haar soepel en gezond van binnenuit.  

Stress 

Niks is zo slecht voor je haar als langdurige stress en vermoeidheid. De haren vliegen er met bosjes uit. Zorg dus regelmatig voor een rustmomentje. Zeker in drukke tijden en ga op tijd naar bed zodat je voldoende slaapt. Heb vooral geduld als je effect wilt zien!   

Sharing is caring