10 tips om je kinderen groentes te laten eten

Heb je veel moeite in het eten gestopt, zit je gezellig met de kinderen aan tafel en dan begint die strijd weer. Je kinderen willen niet veel of helemaal geen groenten eten. Wij hebben speciaal voor jou 10 tips op een rijtje gezet.  

Van jongs af aan al leren 

Probeer je kinderen al vanaf het moment dat ze baby zijn te laten wennen aan groenten. Op deze manier creëer je een betere acceptatie.  

Het juiste voorbeeld 

Het is je vast al wel eens opgevallen dat je kinderen je met sommige dingen nadoen. Het is daarom een goed idee om zelf veel groente te eten waar je kinderen bij zijn in de hoop dat ze met je meedoen. 

De hele dag door groenten 

Wanneer kinderen het toch vertikken om tijdens het avondeten groenten te eten kan je ervoor kiezen om over de gehele dag gewoon groente te geven. 

Niet opgeven 

Het is niet zo dat je kind na 1x het proeven van groenten het ook direct lust. Het kan zijn dat het zo’n 10 tot 15 keer duurt totdat je kind is gewend aan de smaak.  

Niet onderhandelen 

Onderhandelen werkt alleen maar tegen je. Begin ermee om je kind eerst kleine porties te geven en dat dan steeds vergroten. Je moet geduld hebben.  

Kleine stukjes 

Wanneer je de groente in kleine stukjes snijd kan je het makkelijker doseren en ziet het er aantrekkelijker uit voor je kind. 

Stop het in de juiste gerechten 

Wanneer je ze groente wilt laten eten kan je de groente verwerken in gerechten die je kinderen lekker vinden. 

De afwisseling 

Om ervoor te zorgen dat je kinderen niet alleen veel soorten groenten leren eten, maar ook dat het voor hun een soort van leuk blijft kan je ervoor kiezen om iedere dag gebruik te maken van ander soort groente. 

Varieer  

Probeer met dezelfde groente verschillende gerechten te maken. Op die manier proeven je kinderen een bepaald soort groente, maar op verschillende manieren.  

Neem je kinderen erin mee 

Maak het leuk voor je kinderen door ze mee te nemen naar de supermarkt en help ze mee uitkiezen van groente, laat ze helpen met wassen en koken. Op die manier zien je kinderen het leuke eraan. 

Er zijn veel tips die je kunnen helpen om je kinderen groenten te laten eten en in ieder geval te laten proberen te eten.  

Sharing is caring