Spaghetti carbonara

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr spaghetti 
  • 125 ml slagroom  
  • 2 eieren 
  • 75 gr Parmezaanse kaas 
  • Beetje verse peterselie 
  • 200 gr spekreepjes 
  • 1 teentje knoflook 
  • Peper  
  • Zout  

Bereidingswijze

Kook de spaghetti zoals aangeschreven op de verpakking. Ondertussen pak je er een kom bij en doe je daar de slagroom in. Doe dan de eieren erbij en klop dit even goed. Rasp de kaas en doe die bij het ei-mengsel. Dit meng je goed door en als laatste de fijngesneden peterselie. Je kan het verder nog wat op smaak brengen met peper en zout.  

In de pan bak je de spekreepjes voor ongeveer 5 minuten. Als ze klaar zijn laat je ze goed uitlekken. Ondertussen snijd je de knoflook fijn en bak je die nog heel even mee. Als de pasta klaar is met koken giet je het af en doe je het slagroommengsel erbij. Dit blijf je goed doorroeren totdat de kaas volledig is gesmolten.  

Dan serveer je de spaghetti carbonara op borden en strooi je er nog wat peterselie overheen en genieten maar.  

Sharing is caring